Beheer Park Ter Roomley

In 2015 heeft de gemeente een nieuw beheerplan opgesteld voor het Park Ter Roomley in overleg met de dorpsraad en een aantal bewoners. Aanleiding hiervoor was de slechte staat van onderhoud van het park. Er is toen voor gekozen om de indeling van het park te handhaven volgens het ontwerp van de herinrichting in 2002, waarbij het park is onderverdeeld in twee stukken. Het stuk tussen de Roomley en de Mortel wordt ecologisch beheerd om zo de natuur de ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Het andere deel tussen Roomley en de wijk Achthoeven is bedoeld voor recreatie. De Roomley vormt een natuurlijke grens tussen deze twee delen.

Ecologisch deel park
De afgelopen tijd heeft de gemeente opgemerkt dat er niet volgens het opgestelde beheerplan gewerkt is en dat er verbeteringen in het ecologisch beheer van het park mogelijk zijn. Daarover is de gemeente in gesprek geweest en inmiddels gaat het beheer van het park weer de goede kant op. Zo is er hekwerk hersteld en extra hekwerk geplaatst om het ecologisch beheer weer een eerlijke kans te geven en de beheersmaatregelen niet te hinderen. Zo kan de flora en fauna in het gebied zich rustig ontwikkelen. Ook wil de gemeente hier in de toekomst schapen laten grazen.

Recreatief deel park
Aan de andere kant van het park zijn bezoekers van harte welkom om te sporten, spelen, wandelen enzovoorts. Hiervoor zijn een trapveld en een BMX baan aangelegd en is het gebied achter Sporthal de Roomley opnieuw ingericht. Ook ligt er in het park een omheinde hondenlosloopzone. Op deze manier kan iedereen genieten van het park.
Inmiddels is er ook een initiatief vanuit groenondernemers uit het dorp om in dit deel van het park een natuurlijke speeltuin aan te leggen. De gemeente is in afwachting van een voorstel.

Nieuw deel park
Ook in het deel van het park gelegen aan de nieuwbouwwijk Den Bogerd is volop aandacht voor zowel de ecologie als de recreatiemogelijkheden in het gebied. Meer informatie hierover vindt u op www.tilburg.nl/denbogerd.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Helmy van Ingen van de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 – 542 90 89 en per e-mail helmy.van.ingen@tilburg.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *