Een heerlijk Udenhouts speciaalbier

Het gebeurt niet iedere dag meer dat er een envelop in de bus valt die dicht geplakt is met een lakzegel. “Daar moet wel heel belangrijk
nieuws instaan” was mijn eerste gedachte.
De brief die uit de envelop tevoorschijn kwam gaf nog niet direct veel duidelijkheid. Alleen dat ik me op dinsdag 1 juni mocht melden bij Kasteel De Strijdhoef in Udenhout.
Omdat het een mooie zomeravond was besloot ik lopend richti ng de Schoorstraat te gaan. Eenmaal aan de poort van het kasteel werd ik met nog een nog een aantal mensen, die de Kasteellaan waren ingeslagen, ontvangen door de ‘Baron’. Wij mochten ons melden aan de achterkant van het kasteel…
In ‘de achtertuin’ van het kasteel stonden (keurig op de voorgeschreven afstand van elkaar) een aantal stoelen klaar. Het viel me al meteen op dat ‘de horeca’ goed vertegenwoordigd was en toen na een korte introductie van de ‘Baron’, Stefan Ammerlaan en Koen Verbunt aan het woord kwamen werd me duidelijk waarom. We waren vanavond getuigen van de presentatie van het eerste échte Udenhoutse bier’!

‘Uit de Kelders van Udenhout’ werd vandaag het Blond bier voor de eerste keer publiekelijk uitgeschonken.
Maar voordat de aanwezigen het glas bier aan de mond mochten zetten, werd er door de brouwers van brouwerij De Nar in Haaren nog verteld wat het Udenhoutse blond bier zo uniek, maar vooral zo Udenhouts maakt! 
Alle ingrediënten komen voor zover mogelijk uit Udenhout. Zo wordt de hop en ook de gerst biologisch geteeld bij De Sprankenhof. Een van de brouwers gaf nog even een spoedcursus hoe je het Udenhoutse Blond in een glas moet laten ‘rollen’… en daar zat vervolgens iedereen met een perfect ingeschonken biertje in de hand. Wat er verder gebeurde moet ik jullie helaas schuldig blijven. Ik heb namelijk mijn ogen gesloten, het glas aan mijn lippen gezet en heb ervaren dat er veel moois uit de Udenhoutse Kelders tevoorschijn is gekomen…
Na een heerlijk tweede glas ben ik, gelukkig weer lopend naar huis gegaan, waarbij ik mezelf beloofd heb in het weekend er op een terras in Udenhout nog een keer voor te gaan zitten.

Afgelopen weekend zag ik dat heel veel terrasbezoekers het bier inmiddels ontdekt hebben.
Dus wil je het ‘Udenhoutse Blondje’ nog proeven…? Ook dit vat heeft namelijk een bodem!

Stefan en Koen gaven nog niet alles prijs, maar dat er nog meer lekkers uit de Kelders tevoorschijn gaat komen is een ding wat zeker is.
Bij verschillende Udenhoutse horecagelegenheden en (na de verbouwing) ook bij de PLUS is het Udenhoutse bier te verkrijgen.
Eventueel ook in een leuke Vaderdag-kado uitvoering!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *