Een zesling bij EHBO vereniging Sint Bernardus Udenhout

Na een lange tijd geen normaal verenigingsleven met alleen maar bestuursvergaderingen om de lopende zaken af te handelen, begint de EHBO weer aan een actief seizoen.
Vandaag is de start met de uitgestelde jaarvergadering 2020 en daarna weer elke week herhalingslessen om de EHBO-ers hun certificering te laten behouden.
Verder zit in de planning om begin volgend jaar weer een nieuwe cursus te organiseren. Via de Wegwijzer zal de Udenhoutse en Biezenmortelse bevolking hiervan tijdig op de hoogte gesteld worden.

De aanwezigheid van de Wegwijzer had natuurlijk een speciale reden, deze is de introductie van maar liefst 6 speciale reanimatiepoppen, verder aangeduid als “de zesling”.
Een extra investering die het EHBO bestuur gedaan heeft om de kwaliteit bij trainingen en cursussen aanzienlijk te verbeteren.
De opvallendste verbeterpunten zijn, ten eerste betere metingen op de kwaliteit van de hartmassage en beademing, en ten tweede heeft iedere gebruiker een eigen masker en inblaassysteem (long), hierdoor kan men veel hygiënischer, sneller en veiliger oefenen.

Hopelijk dat door deze, en ook andere kwaliteitsverbeteringen, zoals een verbeterd verband beleid, de bevolking van Udenhout
en Biezenmortel gemotiveerd wordt om ook een EHBO cursus te gaan volgen.

Mocht men nog twijfelen dan hieronder nog enige goede redenen.
• Kennis over Eerste Hulp Bij Ongelukken is niet alleen handig voor jezelf, je kunt er ook het verschil mee maken voor anderen. Het is altijd handig om te weten hoe je eerste hulp moet verlenen.
• Wist je dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren? Zo raakt iedere minuut iemand gewond. Het is fijn om te weten hoe je jouw kindje, partner, familieleden of wie dan ook kunt helpen bij altijd onverwachte calamiteiten.
• Heb je een EHBO-diploma op zak? Dan weet jij wat je moet doen bij levensbedreigende situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld wanneer iemand een hartstilstand krijgt? Tijdens een EHBO-cursus leer je hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Hiermee heeft het slachtoffer een aanzienlijk grotere kans om te overleven.
• Met adequate kennis ben je rustiger in een noodsituatie. Als je weet hoe je in een crisissituatie moet handelen ben je vaak rustiger. Je weet immers precies wat er van je wordt verwacht. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor het slachtoffer.

Tekst: EHBO vereniging (via redactie)
Foto’s Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *