Nieuw boek Over Assisië vanaf 20 november te koop

Erfgoedcentrum ’t Schoor heeft in nauwe samenwerking met het archief van Landpark Assisië een boek over de geschiedenis samengesteld.

De Broeders Penitenten waren de pioniers die in 1904 begonnen met de opbouw van wat later Huize Assisië ging heten. Aan de rand van Biezenmortel bouwden zij een thuis voor verstandelijk gehandicapten. De oorspronkelijke bedoeling van de Broeders Penitenten is anno 2021 weer terug. Er zijn nu woonvormen waar wel -en niet gehandicapten samen leven, werken, ontspannen. Moderne zorg op basis van traditie. In dit boek van 230 pagina’s en ruim 500 zwart-wit foto’s staan ook vele interviews met cliënten, familieleden van cliënten, medewerkers en oud-medewerkers. De verkoopprijs bedraagt € 20,00. Het boek is te koop op zaterdag 20 en zondag 21 november van 10.00-16.00 uur in de kapel op Landpark Assisië waar die twee dagen een (foto)expositie te bekijken is. U kunt het boek al reserveren via erfgoedcentrumudenhout@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *