Gouden Bruiloft Jo en Nelly Pijnenburg-Klijn

Donderdag 16 december hebben Jo en Nelly Pijnenburg gouden bruiloft gehad. Op hun trouwdag 50 jaar geleden was het prachtig weer, 15 graden en volop zon. Ze zijn getrouwd in de kerk van de Kapucijnen in Biezenmortel en hebben daarna een feest gehad bij Bosch en Duin. Jo en Nelly, een echtpaar wat iedereen zal kennen in Udenhout en omgeving omdat zij net zo lang de uitbaters zijn van De Rustende Jager. 16 december 1971 zijn ze getrouwd en 1 januari 1972 hebben ze de Rustende Jager geopend. Zij vertellen enthousiast over hun leven.
De Rustende Jager is al 100 jaar in de familie. De oma van Nelly heeft het café jarenlang gehad. En dat werd overgenomen door haar dochter Toos met haar man Piet. De kinderen van Toos en Piet hadden geen interesse om hun op te volgen. Jo die automonteur was en Nelly huisnaaister, hadden die interesse wel en zo namen zij de Rustende Jager over van Tante Toos en Ome Piet. Heel bijzonder is dat dit patroon zich heeft herhaald. Jo en Nelly hebben geen kinderen en hun petekind Martijanne van Zon heeft van jongs af aan gezegd dat ze graag de Rustende Jager over zou willen nemen en zo is het ook gebeurd. Zij heeft de zaak overgenomen van tante Nelly en Ome Jo.
Hoogtepunten voor Jo en Nelly zijn de aankoop van de Rustende Jager in 1981. Oma Klijn had in het verleden het pand verkocht aan natuurmonumenten. Het terugkopen zodat het opnieuw in de familie kwam was voor hen heel belangrijk. Een ander hoogtepunt was het 100-jarig bestaan in april 2020 en het verkrijgen van het predicaat Koninklijk. Ter gelegenheid daarvan heeft erfggoedstichting ’t Schoor een prachtig boek samengeteld over de hele geschiedenis van de Rustende Jager. Door Corona is dit niet echt gevierd kunnen worden, maar Jo en Nelly hebben dit boek geschonken aan de beoogde gasten. Jo en Nely zijn nog bijna dagelijks te vinden in de Rustende Jager waar ze veel vaste gasten ontmoeten. Vaste gasten waarvan sommigen ze straks ook tegen gaan komen in hun nieuwe woonplek, want ze zijn afgelopen weekend van hun boerderij aan de Oude Bosschebaan verhuisd naar Molenwijck in Loon op Zand.

Tekst: Wilma de Jong, de Wegwijzer
Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *