Biezenmortel heeft haar zo gewenste Mariakapelletje

Twee maanden geleden stond er in het Brabants Dagblad en hier in de Wegwijzer een oproep van Wim Smolders uit Biezenmortel. Er was op dat moment geen plaats in Biezenmortel waar men een kaarsje kon opsteken bij Maria.
De inkt in de krant en Wegwijzer was nog maar amper droog en de eerste vrijwilligers melde zich al. Nu lijkt dat misschien heel erg Biezenmortel heeft haar zo gewenste Mariakapelletje bijzonder, maar in Biezenmortel is dat eigenlijk meer een vanzelfsprekendheid. ‘Ons kent ons’ en ‘samen de schouders eronder’.  In twee maanden tijd is er door al deze helpende handjes een prachtig kapelletje verrezen.

Zondag 12 december was het moment dat het beeld van Maria in processie vanaf de voormalig St. Josephkerk naar haar kapelletje op het plaatselijke kerkhof gebracht werd. Op een dag dat zelfs ‘de zege van boven kwam’ waren er toch nog een 50-tal belangstellende die bij de inzegening van Maria aanwezig waren. Na het officiële gedeelte kregen alle aanwezigen de gelegenheid om even langs Maria te lopen en een kaarsje aan te steken. Reacties van verschillende aanwezigen waren, zonder iets te zeggen, toch heel veel zeggend. Met een lichte trilling in de stem alleen maar zeggen dat het “Oh, zo mooi was dat dit nu voor Biezenmortel is gerealiseerd….” 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *