Actie voor Oekraïne levert enorm bedrag op

Dat de oorlog in Oekraïne ook bij kinderen leeft blijkt uit het initiatief van Thije, Linthe, Sayfeddine, Lieve, Olaf, Inaya, Jani, Jasmijn, Lisa, Sofie, Daan en Jens, de leerlingenraad van Basisschool de Wichelroede.
Zij startten twee weken geleden een inzamelingsactie met de leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Op allerlei manieren werd geld verdiend: door lege flessen op te halen, cupcakes,  appelflappen en wafels te bakken, auto’s te wassen, armbandjes en kaarten te maken, te tuinieren (heitje voor een karweitje) en nog meer creatieve acties. Er werd een voetbaltoernooi op het schoolplein georganiseerd, gesponsord door de Plus, en leerlingen konden voor een klein bedrag penalty schieten met een voetballer van SvSSS in de goal. Afgelopen donderdag werden de twee actieweken afgesloten met een bijeenkomst op het schoolplein waar het nationale lied: “Wij staan hier sterk” (Kinderen uit Nederland zingen voor kinderen uit Oekraïne) gezongen werd. De leerlingen konden aansluitend vertellen wat ze allemaal ondernomen hadden voor het goede doel, en hoeveel geld ze opgehaald dachten te hebben. Uiteindelijk werd met een “applaus voor jezelf” het prachtige eindbedrag van € 4250,79 bekend gemaakt. Dit bedrag zal overgemaakt worden op Giro 555.

Door directeur Henri werden de leerlingen uitgenodigd om in de komende weken uit te gaan rekenen wat er met dit prachtige bedrag gedaan kan worden voor de bevolking van Oekraïne. Tot slot werden de leerlingen voor hun inzet getrakteerd op een waterijsje, een welkome afsluiting. 

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Pieter Michielsen, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *