Sinterklaas in Biezenmortel

Afgelopen vrijdagmiddag was Sinterklaas in Biezenmortel met een aantal Pieten. Naast hoofdpiet was daar Feestpiet en Hieperdepiet. Helaas had Feestpiet vergeten te zorgen voor een stoel  voor Sinterklaas en voor de uitnodiging voor Sinterklaas zelf. Ze moesten dus voor een oplossing zorgen. Terwijl Feestpiet een pietenpolonaise met alle kinderen deed, had Hieperdepiet zich verkleed als Sinterklaas. Maar de 120 kinderen die op dit sinterklaasfeest waren trapten daar niet in. Toen kwam Sinterklaas zelf binnen want hij weet van alle sinterklaasfeesten. Toen kon het feest echt beginnen.
Meneer John leidde een quiz waarbij er een team was van Sinterklaas en een team van Feestpiet. Kinderen konden meedoen met een van de twee teams. Met een klap op een knop kon Sinterklaas of Feestpiet laten zien dat ze het antwoord wisten. Er waren zes ronden in de quiz. Een ronde met vragen over het Sinterklaas journaal, enkele ronden met muziekvragen en een ronde met papa Olaf en mama Marieke die een smaaktest moesten doen met pepernoten, kruidnoten en chocola. Spannend was het wel omdat voor de laatste ronde Feestpiet vóór kwam te liggen. Beloofd was dat alle kinderen van het winnende team een verrassing zouden krijgen. Veel kinderen wisselden nog snel van team om bij het winnende team te horen, maar…. in de laatste ronde maakte Sinterklaas de achterstand goed en won hij de quiz. Als winnaar vertelde hij dat álle kinderen een verrassing zouden krijgen. Ieder kind dat met Sinterklaas op de foto wilde, of een hand of tekening wilde geven kon dit daarna doen.

Het was een feestelijk gebeuren met zoveel, verklede, kinderen, vrolijke pieten en een Sinterklaas met een verrassing voor iedereen. Deze geweldige middag was voor de eerste keer op deze manier
georganiseerd door vier vriendinnen vanuit de Stichting Jeugdactiviteiten Biezenmortel. Gezien alle enthousiaste reacties zal het voor hun een stimulans zijn om het niet de laatste keer te laten zijn.

 

 

 

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *