TPVU opent 2 nieuwe Padelbanen

De Tennis en Padelvereniging Udenhout heeft er 2 nieuwe padelbanen bij. Een bestaande tennisbaan is “opgeofferd” om 2 nieuwe padelbanen
te creëren. Daarmee is het aantal padelbanen op 4 gekomen. Dit laat de nieuwe trend in de tenniswereld zien. Steeds meer spelers stappen over van tennis naar padel.
Volgens Harold Hovens, voorzitter van TPVU, speelt twee derde van de 700 leden tennis en een derde padel. Enkele leden spelen beiden. De aanwas van padel Padel is een combinatie van tennis en squash.  Door spelers wordt twee aan twee gespeeld op een tennisbaan die 25% kleiner is dan een gewone tennisbaan en vier wanden heeft van glas en hekwerk. Mede door het gebruik van de vier wanden om de baan is het padelspel
snel en uitdagend. Door de korte afstand tussen de spelers ontstaat meer interactie. In de landelijke media wordt geklaagd over het geluid dat het padelspel met zich meebrengt. Gelukkig heeft TPVU geen direct omwonenden en speelt dit probleem hier niet.
Op 17 december worden de nieuwe padelbanen officieel in gebruik genomen. Vanaf 12.00 uur zijn leden en belangstellenden welkom voor clinics en demonstraties. Ieder kan vrijblijvend meespelen; rackets en ballen worden door TPVU ter beschikking gesteld. Ook op 17 december wordt het Koude Klauwen Tennistoernooi gespeeld. Er is dus genoeg te zien en te ervaren op de vereniging. En natuurlijk wordt gezorgd voor een hapje en een warm drankje, in winterse sferen. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.
Foto: TPVU

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *