Eerste Carnavalsconcert in D’n Haozenpot

Primeur verdient lof

Onduidelijk waar het initiatief vandaan komt, maar ineens was het er ….. Een echt openingsconcert voor de mensen in d’n Haozenpot om carnaval te beginnen.
Het Haozenconcert vond plaats op 10 februari in de grote en goed gevulde zaal van ‘t Plein. Even daarvoor was de Keutel in de Udenhoutse bussen gevallen. In die Keutel was het nog oorverdovend stil over het Haozenconcert. Mijn conclusie: het concert moet wel heel snel georganiseerd zijn.
Maar dat is niet van belang, want dit eerste Carnavalsconcert was meteen erg leuk. Hulde dus!!!

Nu een kort verslagje:
De avond werd op een grappige en professionele manier aan mekaar gepraat door de presentatoren Bernita Robben en Ruud Oerlemans.
Onze harmonie MVC was centraal aanwezig en speelde de pannen van het dak. De dirigent van “Moed en Volharding” is nog jong, talentvol (voorzover ik dat als amuzikale toeschouwer kan beoordelen) en stond soms verrassend “op de bok” in allerlei carnavaleske uitdossingen. Zijn naam: Sander van Dorst. Hij verdient een dikke duim.
Voor mij was het hoogtepunt van de avond: het kolderieke en tegelijk stijlvolle optreden van solo-zangeres Helena Verkaart . Ze zong prachtige opera-fragmenten, maar ook een grappige aria op basis van “Er staat een paard in de gang”.
Udenhout presenteerde ook een groot talent. 12 Jaar is ie pas, maar hij speelt op de schuiftrombone alsof hij nooit anders heeft gedaan.
Natuurlijk was er ook een tonnepraoter en het was een hele goeie: D’n Invaller, alias Arjan Compen. Hij kreeg de zaal echt mee; was erg onderhoudend en werd nooit plat.
D’r liep ook nog een hoop “vurnaom” rond; quasi adellijk spul, maar ze deden het allemaal goed. Zo waren er twee echte Prinsen, Rob II van de jonge Haoskes en Haozinnekes en Pieter I van ‘t aauw spul. Ze waren vergezeld van adjudanten en nog veel meer gevolg.
En op het laatste moment was er ook een uitnodiging gegaan naar “de vergane glorie”; oud-Prinsen en oud-Adjudanten van D’n Haozenpot. Er waren er gelukkig toch nog heel wat die te elfder ure op die uitnodiging in hadden kunnen gaan.
Van twee echte Haozen, Kees de Graaf en Ronald van Strien, wist ik niet dat ze konden zingen. Maar ze konden het wel. Als duo weliswaar, dus het kan zijn dat de ene vals zingt en de andere dat compenseert door zuiver te zingen. Mee karnaval moeten we ze maar eens vragen om solo te zingen. Dan komt de aap misschien uit de mouw.
Resumerend: dit carnavaleske Haozenconcert smaakt naar meer!! Nogmaals hulde voor de initiatiefnemers, de organisatoren en de uitvoerenden. Hopelijk volgt in 2024 het tweede Haozenconcert.

Tekst: Jan de Kort; De Wegwijzer
Foto: Melanie Mandemakers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *