Theaterroute Nabij 2023

Ontdek op Landpark Assisië wat ‘thuis’ betekent

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het weer zover: Theaterroute Nabij! Landpark Assisië wordt tijdens dit weekend omgetoverd tot een plek waar je kan genieten van theater, dans, muziek en natuur. Met als thema ‘thuis’.

Na het grote succes van Theaterroute Nabij vorig jaar opent Landpark Assisië in Biezenmortel, een woongebied voor mensen met een verstandelijke beperking, in mei opnieuw haar deuren voor de omgeving. Het doel: de bewoners op het park door middel van kunst verbinden met bewoners uit omliggende dorpen en steden. Zo kunnen makers en bezoekers weer genieten van bijzondere voorstellingen op het prachtige, groene landpark.

Thuiskomen
Thuis. Dat is het thema van Theaterroute Nabij 2023. Wat is thuis voor jou? Hoe voelt dat? Het antwoord op deze vragen is voor iedereen anders, maar in de kern is het gevoel van thuis misschien wel hetzelfde. Tijdens de voorstellingen van Theaterroute Nabij ontdekken bezoekers in de nieuwe natuur van het prachtige landpark wat thuis voor verschillende mensen betekent en nemen gidsen Frans en Cis hen mee op reis naar (hun t)huis: Landpark Assisië. De drie gezelschappen die op het Landpark werken, Speels Collectief, performancegezelschap Zwermers en EELT Theatercollectief, tonen elk hun locatievoorstelling, bovendien bieden zij met vier theatrale pop-ups een poëtische verrassing. In de voorstellingen van Speels Collectief en EELT wordt samen gespeeld met bewoners van het landpark.

De voorstellingen
EELT Theatercollectief brengt samen met minderjarige asielzoekers uit Eritrea de voorstelling ‘Bankencrisis’. Daarin staat de vraag centraal wat er gebeurt als je samen met anderen een nieuwe start maakt. Speels Collectief presenteert ‘Waar we heen gaan als het donker wordt?’. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door een mixed-abled gezelschap dat onder meer bestaat uit bewoners van het landpark, en geeft een kijkje in het complexe landschap van ‘thuis zijn’. Performancegezelschap Zwermers brengt een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens in de duur-performance ‘Pan ~// Catwalk’ die gaat over hoe kleding een uitdrukking is van wie we zijn, willen zijn of moeten zijn. Het is het huis dat we altijd bij ons dragen.

Entree:
€ 12,00 volwassenen
€ 6,00 voor kinderen

https://www.eeltweb.nl/projecten/theaterroute-nabij/ 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *