Sint gaat mee met de tijd

Daarom opent Anouk van Roessel voor het tweede jaar op rij de deuren van “De Mooie Schuur”, voor een speelgoed ruilbeurs. Zij roept vaders, moeders, opa’s en oma’s op om speelgoed, wat nog in goede staat is, te selecteren, in te leveren en mooi speelgoed weer mee naar huis te nemen. “Duurzaam, opgeruimd en een verschil in de portemonnee”. Ze hoopt zo mensen nog meer bewust aan het “klotteren” te krijgen.
“Een kado voor een kind hoeft niet nieuw te zijn, om nieuw te zijn voor een kind”.

Anouk wordt bij de speelgoed ruilbeurs geholpen door een club van 18 enthousiaste vrijwilligers: familieleden, vriendinnen, maar ook juffen van de basisschool, een lid van de Dorpsraad, een kunstenares uit Udenhout.
Anouk kwam vorig jaar op het idee van een Sint recyclemarkt, omdat ze er de ruimte voor heeft (“De Mooie Schuur”), graag iets maatschappelijks wil doen met die ruimte, en een voorstander is van duurzaamheid. Bovendien heeft zij contacten met “Sterk Huis” en kan zij het speelgoed, dat na de ruilbeurs overblijft, doneren aan de Sinterklaasmarkt voor cliënten van “Sterk Huis”.

Op donderdagavond 9 november vanaf 19.00 uur kan speelgoed ingeleverd worden in “De Mooie Schuur”, Molenhoefstraat 18. De vrijwilligers gaan dan aan de slag om het speelgoed op leeftijd te sorteren en een mooi plaatsje te geven. Op vrijdagmorgen 10 november kan speelgoed gebracht en opgehaald worden van 9.00 tot 13.00 uur. Op zaterdagmorgen 11 november kan er geen speelgoed meer gebracht, maar wel opgehaald worden tussen 11.00 en 13.00 uur. Portemonnees blijven gesloten, zowel bij brengen als bij ophalen. Het is echt de bedoeling dat er veel geruild wordt! “Beter voor het milieu, beter voor de portemonnee”.

Anouk (en de club van vrijwilligers) hoopt dat er nog meer mensen aan de Sint ruilbeurs zullen deelnemen dan vorig jaar. Ze roept inwoners van Udenhout en Biezenmortel op om thuis eens goed rond te kijken in de speelgoedkast, niet meer gebruikt maar nog mooi speelgoed te verzamelen, in te leveren en vervolgens gezellig te komen “klotteren” in “De Mooie Schuur”.


Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.

Foto’s: Speelgoed ruilbeurs 2022: Anouk van Roessel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *