De bijzondere hobby van Joyce Pigmans

“Van hobby naar uit de hand gelopen hobby naar hobby-bedrijfje”
Toen Joyce nog in de Reeshof woonde had ze al interesse in het bakken van taarten. Omdat het haar droom was om terug naar Udenhout te verhuizen nam ze zich voor: als ik weer in Udenhout woon, ga ik taarten maken. En zo is het ook gegaan.

Is Joyce dan zo’n liefhebber van taarten? Nee, zelf eet ze geen taarten Ze zegt ook niet creatief te zijn, alleen bij het maken van taarten. Het is allemaal begonnen toen een vriendin een babyshow gaf en haar vroeg of zij een taart wilde maken. Die viel letterlijk en figuurlijk in de smaak en leidde tot nieuwe verzoeken van vrienden en kennissen om behulpzaam te zijn bij hun feestje en een taart te maken. Meerdere taarten, tot een maximum van 16 in het weekend leidde tot de constatering dat het inmiddels een uit de hand gelopen hobby was. Toen heeft Joyce besloten om het officieel te doen en er een bedrijfje, “joy for cakes”, van te maken. Heel uitdrukkelijk stelt ze dat het een hobby-bedrijfje is. Ze wil persé haar werk houden en probeert nu een maximum van 2 taarten per weekend aan te nemen Dit om ook tijd voor haar gezin te hebben. Omdat ze moeilijk nee kan zeggen mislukt dat nogal eens en zijn het er toch weer meer.

Dáárom heeft ze ook geen website, dat zou zomaar tot veel klanten kunnen leiden en het moet een hobby blijven. Ze zit wel op facebook, dus daar zijn wel voorbeelden van haar taarten te zien. Ze laat ze in alle kleuren en vormen zien op foto’s in haar mobieltje.

De taarten zijn in de basis rond of vierkant en kunnen meerdere lagen hoog zijn. Mensen die haar een taart laten maken geven aan voor welke speciale gebeurtenis de taart is en of ze een bepaald thema hebben of ze sturen een foto. Joyce maakt dan naar eigen ontwerp een taart. Naast grote taarten maakt ze ook wel kleine bijzondere cup cakes.

Al deze taarten maakt ze aan een speciaal aanrecht die ze daarvoor in haar keuken heeft laten maken en ingericht. Allerlei vormen en materialen heeft ze tot haar beschikking en iedereen in haar gezin weet: de keuken is verboden terrein als Joyce een taart bakt.

Op de foto is te zien dat de taarten van Joyce eigenlijk te mooi zijn om op te eten.


Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer

Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *