Dagbesteding Biezonder opent haar deuren in de Vorselaer

Voor Alexander, Sam, Janneke, Michel, Lars, Sylvi, Fynn, Nicole en Gio is Dagbesteding Biezonder een fijne plek om samen gezellig te knutselen, te koken, spelletjes te doen, te sporten etc.

Karin van Dinther en Monique Schoenmakers, collega’s uit de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, startten vier jaar geleden een kleinschalige dagbesteding voor schoolverlaters (ouder dan 18 jaar) bij de tennisvereniging in Biezenmortel. De deelnemers kenden elkaar veelal van de VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) in Den Bosch. Afgelopen maand konden Karin en Monique een ruimte (de oude crèche) huren in Gemeenschapshuis de Vorselaer. Op zondag 10 december werden de deuren van deze gezellig ingerichte ruimte trots en blij open gezet door de deelnemers. Veel familieleden en belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om rondgeleid te worden, sfeer te proeven en onder het genot van een kopje koffie of thee, een feestelijk “bubbeltje” of soep, kennis te maken met de deelnemers, de begeleiders en elkaar. Een feestelijk samenzijn, als nieuwe start van een mooie onderneming.

In het komende jaar hopen Karin en Monique wat meer “wisselwerking” tot stand te brengen tussen Dagbesteding Biezonder en de gemeenschap van Biezenmortel. “Er zijn vast mensen in Biezenmortel die een uurtje per week tijd hebben om een kopje koffie te komen drinken, een spelletje te doen, of een soepje te koken met onze deelnemers” zegt Karin.

Dagbesteding Biezonder is elke maandag en dinsdag geopend van 9.00-16.00 uur.

Tekst en foto’s Nelleke Sträter, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *