Help! Een verrassing!

Verrassend kindertheater in ’t Plein

Meer dan 50 kinderen (in de leeftijd van 2-7 jaar) en hun ouders/ opa’s en oma’s vullen afgelopen zaterdag met vrolijke stemmen de zaal van ’t Plein. Zij zijn afgekomen op de kindervoorstelling Help! Een verrassing! ,naar het gelijknamige Prentenboek van het Jaar van Miriam Bos. De voorstelling is georganiseerd door de bibliotheek ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen (24 januari tot 3 februari). Deze voorleesdagen worden ieder jaar gehouden om het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen onder de aandacht te brengen. Bovendien is voorlezen leuk en plezierig voor (groot)ouders en kinderen.

Daantje de Voorleeskampioen, gespeeld door Daniel van den Broeken, die al meer dan 10 jaar aan kindertheater doet, ontvangt de kinderen met veel enthousiasme. Hij weet kinderen en (groot)ouders van de eerste tot de laatste minuut te boeien. Zijn theatertje, een klein houten theater naar Japans gebruik, wordt al snel gevuld met de prentplaten van het prentenboek en de twee hoofdrolspelers, (de popjes) Arthur de Vos en Suusje de Eekhoorn. Zo kunnen de toehoorders “echt in het verhaal stappen, dat voorgelezen wordt”.

In het boek en de voorstelling wacht de bange Arthur vol spanning op de aangekondigde verrassing van de avontuurlijke Suusje. Suusje zal toch niet bedacht hebben dat zij met hem een vliegtocht wil gaan maken, of naar een restaurant zal willen gaan, of een verrassingsfeest zal willen organiseren? Arthur moet er niet aan denken! Maar gelukkig: Suusje heeft een picknick georganiseerd Niets groots en engs. Ze kunnen lekker rustig samen spelen en eten en drinken. Maar…. voor morgen heeft Suusje een nieuwe verrassing in petto. Wat zal dat dan wel niet zijn?

De kinderen en (groot)ouders hebben tijdens de voorstelling een hoofdtelefoon op. Daarmee komen verhaal en ondersteunende muziek en geluiden nog beter “binnen”. Ook worden allen uitgenodigd om mee te denken, mee te dansen, mee te zingen. Een complete, leuke beleving. Na afloop van de voorstelling krijgen alle kinderen een Arthur popje mee naar huis. In de foyer staat een glaasje limonade voor hen klaar en blijven vele (groot)ouders nog even napraten met elkaar onder het genot van een kopje koffie.

Compliment aan de bibliotheek en de verhalenverteller voor deze mooie voorstelling.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Joris Sträter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *