Lilian de Beer, nieuwe broeder bij het Genootschap van de Udenhoutse Broeder

Lilian de Beer
De nieuwe, 42e broeder is Lilian de Beer. Lilian is een van de drijvende krachten achter het winterparadijs. Al vele jaren is zij verantwoordelijk voor de kasstroom tijdens de dagen dat het winterparadijs open is. Ze springt bij als vrijwilliger bij veel verschillende taken in die weken. En ze is bestuurslid en penningmeester. Dat is wat de meesten zien, maar op de achtergrond is zij dan al veel langer bezig met de voorbereidingen van het winterparadijs.
VCU (Volleybal Club Udenhout) kent zij ook van binnen en buiten. Vele jaren lid van de gemengd recreanten en de meeste van die jaren ook als bestuurslid en penningmeester. Op Lilian kun je altijd een beroep doen.
Maar ook als je niet bij het winterparadijs bent geweest of als je niets met VCU te maken hebt ken je Lilian als je in Udenhout of Biezenmortel woont. Misschien niet van naam, maar zeker van gezicht. Bij alle belangrijke evenementen staat Lilian, met fluorescerend vest, als verkeersregelaar bij een van de drukke overgangen. Zij is er met Sinterklaas, de avondvierdaagse en survival. Weer of geen weer, als Lilian zich heeft opgegeven is ze er, al staat ze de hele dag in de regen.

De verkiezing
Tijdens de bijeenkomst zondag 28 januari 2024 mocht Wim van Kempen, broeder abt, haar verwelkomen als nieuwe broeder in een gezelschap van ruim 300 mensen en de versierselen omhangen en opspelden. Wethouder van Asten sprak haar toe namens het college van Tilburg. Ik mocht als voorzitter van de Dorpsraad, maar ook als volleybalvriendin, haar feliciteren met deze uitverkiezing. Prins Pieter overhandigde haar een cadeau wat alles te maken heeft met haar hobby en winkel: een enorme bol garen in de kleuren wit/groen om shawls van te breien voor de jeugdraad leden van D’n Haozenpot.

Lilian sprak dat zij verrast was door de verkiezing, maar ook enorm blij en trots. Ze gaf ook aan dat de support van Jan, haar man en Corné haar zoon, dit ook allemaal mogelijk maakte. De sfeer in de Eikelaar was gezellig, amicaal en een mooi voorproefje voor de carnaval.

Lilian ook van de Wegwijzer de hartelijke felicitaties voor deze toetreding tot het genootschap.

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *