Theatergroep Udenhout speelt: “Leuk dat doen we”

De grimeuse legt de laatste hand aan de grime van een toneelspeelster. Toneelkleren worden nog eens “gladgestreken”, de dame van licht en geluid komt binnen om te kijken hoever de spelers zijn. De zaal zit vol publiek. Ik had een kippenhok verwacht in de kleedkamer van Theatergroep Udenhout zo vlak voor het begin van hun voorstelling, maar het is rustig. Er is zelfs nog tijd en aandacht voor een praatje met mij en een foto door de fotograaf.

Al sinds september is toegewerkt naar de voorstelling “Leuk, dat doen we” geschreven door Peter van den Bijllaardt. De 5 spelers en 2 gastspelers hebben 1x per week en de laatste weken 2x per week gerepeteerd onder de bezielende leiding van regisseur Toon Verhoeven en een regieassistent. De decorgroep heeft een passend decor gebouwd. Het productieteam heeft gezorgd voor kleding, rekwisieten, licht en geluid. Er zijn sponsoren gezocht, folders gedrukt en artikeltjes geschreven in de Wegwijzer. Al met al zijn 13 mensen in verschillende “rollen” druk bezig geweest om in 3 voorstellingen zo’n 400 mensen te laten genieten van een goed verzorgd en goed gespeeld vrolijk toneelstuk. Een compliment waard!

In het toneelstuk organiseert een groepje vrijwilligers van een verzorgingstehuis een feestmiddag voor de bewoners. Omdat de karakters van de vrijwilligers nogal verschillen zorgt dit voor veel verwikkelingen. Maar uiteindelijk wordt er voor de bewoners toch een afwisselend programma op de planken gezet door de vrijwilligers zelf. Eind goed, al goed.

Theatergroep Udenhout bestaat al 25 jaar, enkele leden doen al mee vanaf het eerste uur. De enthousiaste groep staat open voor samenwerking met andere verenigingen in het dorp. Zo was er vorig jaar een coproductie met Harmonie MVC en in het verleden is samenwerking geweest met Erfgoedcentrum ’t Schoor. Op dit moment is dringend behoefte aan versterking van de groep toneelspelers.

Als u denkt dat er al langer een toneelspeler in u huist, of als u wel eens wilt uitproberen hoe het voelt om “op de planken” te staan, meldt u dan aan bij Clemens Schoonus clemensschoonus@home.nl. U doet er uzelf, uw medespelers en het publiek in de zaal een plezier mee!


Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer

Foto’s: Joris Sträter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *