Een (Bier-)belevenis met een Goud-Wit randje

Zondag 10 maart was het weer bier beleven in Udenhout. ‘t Plein stelde zijn zaal weer open voor 8 Brabantse brouwerijen die deze zondag voor dag en dauw bepakt en bezakt thuis waren vertrokken. IPA’s, Stouts, Saisons, Medes en nog meer soorten bier namen zij mee om deze bij ‘t Plein aan de man te brengen.

De mede-organisator Floris Robben spreekt over een geslaagde editie. “Met 350 bezoekers was het een gezellig drukke bedoening” vertelt hij verder. “…en iedereen gaat met een lach op zijn gezicht naar huis”. Met zelfs bezoekers uit België, Utrecht, Valkenswaard en Middelburg is dit echt een evenement dat een vaste plek op de bier-agenda heeft veroverd.

Voor de brouwers is het wel weer even wennen. Voor velen is het het eerste festival van het seizoen. De barretjes voor het eerst weer van stal, de koelingen weer afgestoft en de nieuwe bieren paraat. Brouwer Ab van De Blauwe IJsbeer en zijn vrouw werden hartelijk onthaald in Udenhout. Zowat de gehele in Udenhout wonende familie was aanwezig om zijn bieren te proeven of om even bij te kletsen.

Naast bier was er ook wat anders te proeven. Dutch Fox had voor de verandering vijf verschillende Medes meegenomen. Dit is een Honingwijn gemaakt van vergiste honing en water.

Streekwinkel ons Erf en ‘t Plein zorgde voor wat lekkers voor bij al dat bier (en Medes). “Food-pairing” zoals dat zo mooi heet betekent niks anders dan iets lekkers wat goed past bij een biertje. De blokjes kaas, schijfjes droge worst en broodje Pulled Pork of Chicken vonden gretig aftrek.

Al met al weer een evenement dat voor herhaling vatbaar is. En dat treft; op zondag 16 maart 2025 organiseren zij de 10e editie van dit gezellige bierfestival Bierbelevenis Udenhout.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *