Heemcentrum ‘t Schoor viert jubileum met twee nieuwe boeken

Schoor_boek_okt15Heemcentrum ‘t Schoor viert dit jaar haar 25 jarig jubileum met het uitbrengen van 2 nieuwe boeken, en met eigenlijk al de belofte voor een deel drie. In een volle zaal van ‘t Plein ongeveer (300 personen) werden vrijdagavond de twee nieuwe boeken gepresenteerd. Het is in de 25 jarige geschiedenis nog niet eerder voorgekomen dat er twee boeken gelijktijdig werden uitgegeven. De reeks ‘grote’ boeken telt met deze twee boeken inmiddels 18  verschillende boeken waarin een zeer groot deel van de Udenhoutse geschiedenis beschreven staat op allerlei gebied. Naast de grote serie zijn er ook nog vele Sprokkels en ‘kleine’ boeken uitgegeven. De twee boeken die deze avond gepresenteerd werden staan vol met verhalen over typisch Udenhoutse families. Waarom zijn nou juist die 38 families wel in de boeken opgenomen en andere families niet. Wat is een Unentse familie? Er zijn vele families die zich op en top een Unentse familie vinden, in Udenhout of Biezenmortel zijn opgegroeid, er werken, er wonen, er heel veel vanaf weten. Voor de keuze van de families in het boek “Over Unentse families” deel 1 en deel 2, is gekozen voor families die omstreeks 1840 in Udenhout of Biezenmortel woonden, die er nog steeds wonen en waarvan de familie van toen en die van nu in de mannelijke lijn familie van elkaar zijn. Volgens deze definitie zijn er circa 60 Unentse families, waarvan er 38 zijn opgenomen in de twee boeken “Over Unentse families”. De keuze voor die 38 is ingegeven door beschikbaarheid van gegevens en door reacties na oproepen in de Wegwijzer.

Tijdens de presentatieavond werd bij iedere familie even stilgestaan en werd er van iedere familie iets verteld. Zoals we dat inmiddels weten van ‘t Schoor werd dit op een bijzonder leuke manier gepresenteerd. Mensen die nog twijfelden over de aanschaf van de boeken, zijn ongetwijfeld door deze presentatie over de streep getrokken en hebben inmiddels al een aantal avonden al lezend in de boeken doorgebracht.
Voor diegene die nog niet in het bezit zijn van de boeken, kunnen ze bij de bekende verkooppunten in het dorp alsnog aanschaffen. De boekenkast zal met deze boeken weer wat meer kennis over Udenhout bevatten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *