Wat zit er achter Vincentius (deel 2)

Al ruim 100 jaar is Vincentius (tegenwoordig ASVZ) aanwezig en niet weg te denken uit ons dorp Udenhout. Dagelijks zien we cliënten gebruik maken van dezelfde faciliteiten als waar iedere andere inwoner gebruik van maakt. En dat is precies zo als het hoort te zijn! Toch is het een beetje éénrichtingsverkeer en hebben wij eigenlijk helemaal niet zo in de gaten wat er zich allemaal op het terrein van ASVZ afpeelt en hoe het er daar allemaal uitziet. Voor ons en de mensen bij ASVZ een goede reden om juist nu er op het terrein van ASVZ veel veranderingen plaats vinden, eens een kijkje te gaan nemen. Dit gaan we in drie afleveringen doen! Deze keer deel 2 Wat gaat er nog komen!

Wat gaat er nog komen?
Vincentius situatie bestaandVorige week hebben we gezien dat er op het terrein van Vincentius al een aantal nieuwbouw woningen ‘in bedrijf’ zijn en dat de laatste vier eenheden momenteel gebouwd worden.
We zijn dan echter nog niet helemaal klaar met het opsommen van gebouwen die op het terrein van ASVZ komen te staan. Naast dat er door de cliënten gewoond moet worden is er vanzelfsprekend ook ruimte nodig voor de dagbesteding. De dagbesteding die op het terrein zelf plaats vind, wordt zolang in het hoofdgebouw en de gebouwen daaraanvast gehuisvest. In circel 1 zal een nieuw gebouw gezet worden waar verschillende dagactiviteiten onderdak zullen krijgen.
Achter de kapel, waar voorheen de boomgaard zo’n beetje begon, komt een mooie laan naar de achterkant van het terrein waar het heerlijk wandelen is. Met direct achter de kapel links en rechts een aantal mooie speeltoestellen en een plein dat als een soort ‘dorpshart’ zal gaan fungeren, wordt het terrein niet alleen voor de cliënten, maar zeker ook voor alle andere inwoners van Udenhout een plaats waar het goed toeven is. Want dat is uiteindelijk wel de bedoeling.
ASVZ foto 2 week 2Na de brand van het afgelopen jaar, is de herbouw van het tuinactiviteitencentrum alweer in volle gang. Het TAC is na de verbouwing zelfs nog een stukje groter. De openingstijden van het TAC zijn: door de week van 9.30u tot 15.30u en zaterdag van 10.00u tot 14.00u
Ook dit gedeelte van het terrein zorgt voor de nodige dagbestedingsmogelijkheden enmaakt het terrein rondom ASVZ nog completer.

Volgende week gaan we het hoofdgebouw en het eindresultaat onder de loep nemen.

Lees ook aflevering 1
Lees ook aflevering 3
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *