Wat zit er achter Vincentius

Vincentius situatie bestaandAl ruim 100 jaar is Vincentius (tegenwoordig ASVZ) aanwezig en niet weg te denken uit ons dorp Udenhout. Dagelijks zien we cliënten gebruik maken van dezelfde faciliteiten als waar iedere andere inwoner gebruik van maakt. En dat is precies zo als het hoort te zijn! Toch is het een beetje éénrichtingsverkeer en hebben wij eigenlijk helemaal niet zo in de gaten wat er zich allemaal op het terrein van ASVZ afpeelt en hoe het er daar allemaal uitziet. Voor ons en de mensen bij ASVZ een goede reden om juist nu er op het terrein van ASVZ veel veranderingen plaats vinden, eens een kijkje te gaan nemen. Dit gaan we in drie afleveringen doen!

Wat is er allemaal al gerealiseerd?
Het zal niemand ontgaan zijn dat er op het terrein van Vincentius, zoals het in de volksmond ASVZ nog altijd genoemd wordt, de laatste jaren flink aan de weg wordt gewerkt. Dit zowel in letterlijke als figuurlijke zin.
Deze week gaan we op het terrein kijken wat er de laatste jaren allemaal al gerealiseerd is.
Daar waar je gaat bouwen zal er ook eerst ruimte gemaakt moeten worden. Enkele gebouwen zijn afgebroken en daar zijn inmiddels al een aantal mooie moderne wooncomplexen voor in de plaats gekomen. In 2015 zijn vier woningen (nummer 1) officieel geopend. Met de ingebruikname van deze woningen en de woningen onder nummer 2 en 3 hebben een groot gedeelte van de cliënten een woning die helemaal voldoet aan de eisen die daar de tegenwoordig aan gesteld worden. Momenteel worden nog drie wooneenheden gebouwd (de blokjes buiten circel nummer 2. Als deze klaar zijn is het achterste gedeelte van het terrein helemaal opnieuw ingericht. Het gebouw in circel nummer 4 is de kinderboerderij, die momenteel ASVZ foto 2 week 1ook al op volle toeren draait. Het gebouw nummer 5 is misschien wel het meest bekende gebouw van het totale terrein. Dit is namelijk de rectorswoning waar sinds vorig jaar een theehuis in gevestigd zit met op de zolder het museum van heemcentrum ‘t Schoor. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag in de ochtend en middag en zaterdag ochtend. Ongetwijfeld bent u hier al eens naar binnen gelopen om van een heerlijke lunch te genieten, die door de cliënten van ASVZ voor u klaar wordt gemaakt en geserveerd.

Volgende week gaan we kijken waar momenteel nog aan gewerkt wordt of binnenkort aan begonnen gaat worden. Als laatste zullen we het hoofdgebouw eens onder de loep nemen.

Lees ook aflevering 2
Lees ook aflevering 3
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *