Kalender Dorpsleven Udenhout en Biezenmortel 2016

Kalender2017-01Hein van de Berg, een van de grondleggers van de Udenhoutse kalender stat dit jaar op de cover van de 40e Udenhoutse Dorpskalender. Hans van de Bersselaar gaf in zijn woordje al aan dat na een koninklijke- en pauselijke onderscheiding, de titel ereburger van de gemeente Udenhout, nu het ultime bereikt is door Hein van de Berg; hij staat op de cover van de Udenhoutse dorpskalender. Ondanks het feit dat deze pagina van alle pagina’in de kalender het minst lang zichtbaar voorop zal hangen, is het toch een grote eer om de cover te mogen sieren.

De kalender zelf
De kalender werd dit jaar voor de 40e keer gepresenteerd door Stichting Scouting Udenhout. Hiermee hebben ze een mooie mijlpaal bereikt. Natuurlijk wordt er in de kalender hieraan aandacht geschonken. Ook het 70-jarig bestaan van Scouting Sint Lambertus gaat niet ongemerkt voorbij.
Op een extra pagina in de kalender kijken de grondlegger van de kalender Kees van den Bersselaar en stichtingsvoorzitter Hans van den Bersselaar terug op 40 jaar kalender.
Verder is er ook dit jaar in de kalender aandacht geschonken aan de oudere maar zeker ook aan de recentere geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel. Zo is de kalender aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Bij de 40e kalender
De kalendercommissie start in oktober met de kalender voor het volgende jaar. Dan volgt het zoeken naar namen en het samenstellen van de teksten. Sinds 5 jaar hebben ze de opmaak en illustratie ook in eigen hand. Het gereedkomen van de 40e kalender Dorpsleven Udenhout/Biezenmortel zorgt de komende tijd weer voor de nodige activiteiten bij Scouting Sint Lambertus Udenhout. De jeugdleden zullen de nieuwe kalender weer huis aan huis aanbieden op woensdag 7 en zaterdag 10 september. Daarna is de kalender te koop op Unentse Mèrt (12 september) en bij de bekende verkooppunten. Voor Udenhout zijn dat: Boekhandel Nogmaals, Fotogalerie Angelique, Hoppenbrouwers Audio/Video, zorgcentrum Eikelaar en Heemcentrum ‘t Schoor. Voor Biezenmortel: Bakkerij Geerts. In Oisterwijk is de kalender verkrijgbaar op Pastoor van Rijckelstraat 3.
Scouting weet zich op voorhand verzekerd van een goede verkoop, want al jaren ligt deze rond de duizend stuks! Voor velen is deze kalender dan ook een gewild verzamelobject. De nieuwe kalender past weer perfect in deze reeks. Een aanpassing dit jaar is de mogelijkheid om kleine notities, zoals verjaardagen, op de kalender aan te tekenen.

Kalender2017-02

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *