Udenhoutse slipjacht succesvol verlopen

slipjacht2016-1Vele mensen hebben zaterdag kunnen meegenieten van dit prachtige spektakel.
De omstandigheden waren perfect, het weer werkte goed mee, want het was droog en af en toe brak zelfs de zon door, en de bodem was ondanks de vele regen van de voorafgaande week heel goed begaanbaar.
Met maar liefst 32 deelnemende ruiters met hun paarden en 25 Hubertus honden had de slipjacht een aanzienlijke omvang.
Ook van buitenaf was de belangstelling weer groot.
Ondanks dat er vooraf gepubliceerd was dat Herberg de Brand het begin en eindpunt van de jacht was, bleek dat er toch nog verschillende mensen tevergeefs bij de kerk stonden te wachten.
De toeschouwers die wel naar het juiste punt gekomen waren, kregen allemaal een kaartje uitgereikt waarop 8 zichtpunten stonden van waaruit de jacht in het veld goed te volgen was. Dit maakte dat vele mensen de jacht ook daadwerkelijk gevolgd hebben en van zichtpunt naar zichtpunt gereden zijn van waaruit ze het schouwspel goed hebben kunnen zien.
Het was werkelijk prachtig om op deze zichtpunten de honden en de ruiters met hun paarden in volle actie te kunnen aanschouwen. Allemaal even enthousiast rennend door de velden, springend over sloten, het spoor volgend.
Je het gevoel gevend dat je deelgenoot was van deze mooie slipjacht in plaats van alleen maar toeschouwer. Dat werd ook versterkt door het feit dat de toeschouwers zich voor en tijdens de pauze van de jacht gewoon konden mengen onder de ruiters. Menig toeschouwer ging een gesprek aan of stelde vragen die door de ruiters vervolgens weer met enthousiasme beantwoord werden.
De sliptrekkers, dat zijn de ruiters die het spoor uitgezet hebben, reden ruim 10 minuten voor de meute uit. Een aantal honden waren zo bedreven in het volgen van het spoor dat zij de sliptrekkers kort op de hielen zaten. Het enthousiasme van de honden was typerend en gaf perfect aan hoezeer iedereen genoot tijdens deze mooie dag.
Kortom de Udenhoutse slipjacht was een groot succes voor iedereen, de honden, de paarden, de ruiters en ook de vele mensen die hebben meegenoten.
Wij willen nogmaals onze grote dank uitspreken aan alle betrokken landeigenaren voor het ter beschikking stellen van hun landerijen. Ook grote dank aan Piet van de Wouw voor beschikbaar stellen van zijn terrein en hal tijdens de pauze.

Tot volgend jaar!

Karel Scheepens en Kees van der Heijden
Organisatoren Udenhoutse Slipjacht

slipjacht2016-2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *