Kalender Dorpsleven Udenhout en Biezenmortel 2020

De kalender wordt voor de 43e keer gepresenteerd door Stichting Scouting Udenhout.

Op de voorpagina staat ook dit jaar weer een bekende “Udenhouter”. Iemand die door het vroegere beroep een sterke band met Udenhout en Biezenmortel heeft. De plaats waar de foto is genomen past ook goed bij deze persoon. Wij willen de naam niet onthullen want dan is het verrassingseffect er al af als de kalender wordt aangeboden.

Verder is er ook dit jaar in de kalender aandacht geschonken aan de oudere maar zeker ook aan de recentere geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel. Zo is de kalender aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Bij de 43e kalender
De kalendercommissie start in oktober met het verzamelen van ideeën en foto’s voor de kalender. Dan volgt het zoeken naar namen en het samenstellen van de teksten. Sinds 8 jaar heeft de commissie de opmaak en illustratie ook in eigen hand. Het gereedkomen van de 43e kalender Dorpsleven Udenhout/Biezenmortel zorgt de komende tijd weer voor de nodige activiteiten bij Scouting St.-Lambertus Udenhout. De jeugdleden zullen de nieuwe kalender weer huis aan huis aanbieden op woensdag 11 en zaterdag 14 september. Daarna is de Scouting St.-Lambertus Udenhout kalender te koop op de bekende verkooppunten. Voor Udenhout zijn dat: Fotogalerie Angelique, Hoppenbrouwers Audio/Video, zorgcentrum Eikelaar, TOP1TOYS – Nogmaals en Heemcentrum ’t Schoor. In Oisterwijk is de kalender verkrijgbaar op Pastoor van Rijckelstraat 3. 
Scouting weet zich op voorhand verzekerd van een goede verkoop, want al jaren ligt deze rond de achthonderd stuks! Voor velen is deze kalender dan ook een gewild verzamelobject. De nieuwe kalender past weer perfect in deze reeks. Het is mogelijk om kleine notities, zoals verjaardagen, op de kalender aan te tekenen.

Groepsfoto’s:
Fraters en de vrijwilligers van de Vuurhaardkring
Gouden bruiloft Adrianus van Laarhoven en Adriana Moonen in de Kreitenmolenstraat
Scherpschuttersvereniging St. –Maurits in 1967 

Klassenfoto:
Sint-Petrusschool: de zevende klas van frater Switbertus de Groot, schooljaar 1956-1957 

Dorpsgezichten:
Vooroorlogse Rustende Jager 1939. Bestaat in 2020 100 jaar
Kreitenmolenstraat, het pand huisnummer 34 – 36
De Coöpwinkel in de Kreitenmolenstraat

Sfeerfoto’s:
De kerk is uit……1956
Mega Outdoor Carnavals Party MOCP op het Tongerloplein
De Tour de France komt door Biezenmortel en Udenhout 1 juli 1996
Smederij van der Loo. Bestaat in 2020 100 jaar
Vliegende zomerstorm teistert Biezenmortel op woensdag 11 juli 1984 

Schutblad:
Zes naaldkunstwerken van Luce Vermeer (1894 – 1987)

Aanbieding
Op donderdag 29 augustus 2019 zal het eerste exemplaar van de 43e kalender worden aangeboden. Zoals gebruikelijk heeft Scouting St.-Lambertus Udenhout  hiervoor weer een bijeenkomst in voorbereiding, waaraan de verschillende speltakken hun medewerking zullen geven. Wie de nieuwe kalender in ontvangst mag nemen is nog geheim!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *