Gouden Speld voor Frans Goossens

De heer Frans Goossens heeft op zaterdag 11 januari de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet en 
voorzitterschap bij Stichting Heemcentrum ’t Schoor. Burgemeester Weterings heeft de Gouden Speld uitgereikt bij de nieuwjaarsreceptie van ’t Schoor waarbij Frans Goossens de voorzittershamer over droeg aan Kees van Kempen.

Frans Goossens is 13 jaar bestuurslid, waarvan 10 jaar voorzitter, van Stichting Heemcentrum ’t Schoor, het heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel. Frans is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de vele boeken die door ’t Schoor zijn uitgegeven en activiteiten voor de gemeenschap, zoals programma’s voor scholen, een vitrine in het zorgcentrum, de 4-meiviering, de organisatie van Open Monumentendag, de viering van 75 jaar bevrijding,  ondersteuning gildefeesten, betrokkenheid bij kasteelfeesten, etc.

Het is Frans Goossens geweest die ’t Schoor meer op de kaart heeft gezet in Udenhout en Biezenmortel, onder andere door de wekelijkse openstelling van het heemcentrum. Hij heeft een omvangrijk digitaliseringsprogramma opgezet en gezorgd voor toeristische informatie langs het Udenhouts erfgoed.

Naast zijn werkzaamheden voor ’t Schoor is Frans van 2006 tot 2014 secretaris/penningmeester van de dorpsraad Udenhout geweest. Het oorspronkelijk fysieke archief is destijds mede door zijn toedoen volledig gedigitaliseerd. Bij zijn afscheid van de dorpsraad in 2014 heeft hij een koninklijke onderscheiding ontvangen.
Van 2005 tot 2010 was de heer Goossens lid van de werkgroep Residence voor een nieuwe vorm van huisvesting voor ouderen in Udenhout en Berkel-Enschot. Van 1993 tot 1997 was hij penningmeester van de Stichting Katholiek Onderwijs Udenhout en van 1984 tot 1989 voorzitter van de Badmintonclub Udenhout.
Al met al een hele mooie lijst met werkzaamheden die Frans voor het dorp Udenhout en de buren in Biezenmortel gedaan heeft. Vlak voordat Frans de voorzittershamer overdroeg aan Kees van Kempen, sprak hij de hoop uit dat ook de 4e voorzitter net als zijn voorgangers het 10 jaar vol gaat houden!
Frans zal ook in de toekomst zich blijven inzetten bij verschillende projecten van ’t Schoor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *