Nog een paar weken tot carnaval!

Nog een paar weken en dan mag ik als Prins van D’n Haozenpot vier dagen lang ‘voorgaan’ in het carnavalsgedruis. Vier dagen carnaval die dan al vooraf gegaan zijn door een aantal weken warmdraaien bij o.a. tonpraot avonden, de broederverkiezing, vurgloeien, een bezoekje aan de commissaris van de Koning  en verschillende carnavalsfeesten bij carnavalsverenigingen in de buurt.

In de paar weken dat ik nog maar actief betrokken ben bij een aantal voorbereidingen, heb ik al wel gemerkt dat er in D’n Haozenpot wat ‘aan het veranderen is’.
Zo zullen de verenigingen die aangesloten zijn bij stichting ‘D’n Haozenpot’ binnenkort, naast de voorbereidingen voor hun eigen vereniging, ook actief aan de gang gaan om te proberen Udenhout tijdens de carnavalsdagen Groen-Wit te kleuren. Aanstaande vrijdagavond (31 jan.) en zaterdagochtend (1 feb.) staan wij bij resp. de JUMBO en de PLUS om verschillende groen-witte artikelen aan de man te brengen. Artikelen waarmee de winkeliers van Udenhout, maar zeker  ook iedere andere inwoner zijn etalage of huis kan voorzien van de kleuren groen wit. En er zitten nog heel veel mooie andere ideeën in de koker van deze stichting, die helaas niet allemaal tegelijk uitgewerkt kunnen worden, maar waar we dus ook de komende jaren nog veel van gaan zien.

De Raad van Elf die de afgelopen jaren misschien in populariteit wat heeft ingeboet, heeft ook een facelift gekregen!
Want zoals hier in Udenhout de peperkoekloterij onlosmakelijk is verbonden met de kermis, zo is de Raad van Elf dat met carnaval en dat zal ook altijd zo blijven.
De kleding van de raad is, net als die van de Prins en de adjudant, helemaal vernieuwd.
Gelukkig hebben we dit jaar al een aantal personen bereid gevonden om de Raad mee ‘in te vullen’ zodat we iedere carnavalsdag met een complete
raad voor de dag kunnen komen. (Alleen voor de vrijdagochtend op de scholen zouden wij het fantastisch vinden als we daar ook compleet voor de dag kunnen komen. Heb jij dus tijd en zin om even met ons mee tegaan… Heel graag!!!) 

Ook hebben we dit jaar opnieuw te maken met weer een aantal nieuwe regels tijdens de optocht. Dit zijn geen regels die wij hier in het dorp verzinnen, maar die ons worden opgelegd vanuit de gemeente.
De personen die dit in Udenhout moeten controleren, staan er om er voor te zorgen dat we de komende jaren nog steeds een optocht door het dorp kunnen laten trekken! 

Ik wil dus iedereen die nog volop met verschillende voorbereidingen bezig is de komende weken, daarbij heel veel succes en plezier toewensen. Maak er iets moois van!

Tijdens carnaval gaan we elkaar zeker ergens zien. Zorg dat de feestneus de zelfde kant op staat en maak er voor jezelf en voor elkaar een mooi feest van.
Heb je nog een goed idee of wil je iets anders met ons delen. Spreek ons gerust even aan!

Alaaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *