Steun Udenhoutse Bedrijven

Inwoners van Udenhout opgelet:

Zo kun je lokale bedrijven blijven steunen in deze tijd

Dat het Coronavirus niet alleen gevolgen heeft voor de gezondheid van een hoop Nederlanders, maar ook voor de economie, staat buiten kijf. Hoe langer deze ellende gaat duren, hoe meer bedrijven dreigen om te vallen. Maar ook nu horecazaken hun deuren sluiten, je niet meer de deur uit gaat en aan de buis gekluisterd zit, kun je de lokale bedrijven blijven steunen. Hoe? Wij leggen het je uit!

Wat wij belangrijk vinden: support your locals. Dus probeer je centjes vooral lokaal uit te geven. Of je nu zelf een bedrijf hebt en bepaalde zaken moet inkopen of als particulier je geld uitgeeft.

Vijf tips om Udenhoutse bedrijven te blijven steunen

#1: Winkel online

Het is volkomen logisch dat jij de binnenstad eventjes vermijdt. Maar die zonnestralen komen er toch echt aan en dus moet jij je garderobe aanvullen met leuke kledingstukken. Blijf vooral online bestellen bij (Udenhoutse) winkels. Zo geven enkele winkels aan momenteel de winkel te sluiten, maar wel gratis te bezorgen. Daarnaast zijn er winkels die op verzoek openen en winkels waarbij je bestellingen via social media (zoals Instagram) kunt plaatsen.

Heeft jouw favoriete winkel geen online webshop? Hou je centjes dan nog eventjes bij je en race zodra het kan die kant in om je spulletjes aan te schaffen.

#2: Schaf tegoedbonnen en cadeaubonnen aan

Wat je altijd kunt doen: cadeaubonnen of tegoedbonnen aanschaffen. Zo hebben bedrijven in deze moeilijke tijden toch inkomsten om de rekeningen te betalen. Dus denk vooruit: heb jij binnenkort verjaardagen? Schaf dan vooral wat cadeaubonnen aan van de favoriete winkel/horecagelegenheid van de jarige job.

Of schaf voor jezelf cadeaubonnen aan. 

#3: Reken uit wat je bespaart en leg dat opzij

Ga jij frequent uiteten of op stap? Of bezoek je graag concerten? Reken dan uit wat je bespaart nu je hier allemaal geen gebruik van kunt maken. Leg dit bedrag apart en zodra we weer mogen: de hort op en lokale bedrijven sponsoren (en zelf flink genieten natuurlijk!).

#4: Zet je eigen bereik in

Heeft jouw favoriete winkel, café, restaurant of andere zaak een actie tijdens de ‘Coronacrisis’? Of hebben ze een oproep? Zet Udenhout-Centraal.nl of je eigen social media kanalen in om deze boodschap zo ver mogelijk de wereld in te helpen. Dit kan door het te delen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of andere kanalen.

Dan kan het zomaar zijn dat je ook nog bijdraagt aan de naamsbekendheid van het bedrijf!

#5: Stuur een berichtje

Ken jij ondernemers die het momenteel zwaar hebben? Stuur ze een berichtje, vraag of je iets kunt doen en steek ze vooral een hart onder de riem. Ondernemers hebben nu jouw steun nodig. Door ze wat aandacht te geven, houden ze de energie om te blijven ondernemen en op creatieve manieren door te gaan om deze periode te overleven.

En tot slot: laten we hopen dat deze crisis snel voorbij is. Zodat wij onze lokale economie weer met zijn allen kunnen stimuleren. 

Financiële steun voor ondernemers

Ook andere ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun. Naast de uitgebreide informatie van het RIVM worden veel algemene vragen voor ondernemers beantwoord op de sites van de Rijksoverheid en van de Kamer van Koophandel.

Lees dit artikel van gemeente Tilburg voor meer informatie.

 

Bron: Tilburg.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *