Bierbelevenis

Ieder jaar op een zondagmiddag in maart organiseert ’t Plein een Bierfestival. Meerdere brouwerijen worden hierbij uitgenodigd en na afloop wordt een speciaal gebrouwen “weggeefbiertje” uitgereikt om mee naar huis te nemen. Omdat het Bierfestival dit jaar, in verband met corona, niet door kon gaan, heeft Koen Verbunt een “online Bierbelevenis thuis” georganiseerd.
Op 12-13-14 maart konden bierliefhebbers hun van te voren online bestelde bierpakket ophalen in ’t Plein om in eigen huiskamer een bierproeverijtje te houden. De bierliefhebbers konden maar liefst kiezen uit een selectie van 65 biertjes van 10 verschillende brouwerijen, en dat werd massaal gedaan. Meer dan 100 bestellingen gingen de deur uit. De brouwerijen hadden gezorgd voor een filmpje met een linkje voor thuis over elk gepresenteerd biertje. En voor wie dat nog niet genoeg kennis over de biertjes opleverde werd in een on line chatmoment met de brouwerijen op zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur de kans geboden om vragen te stellen. Ook daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. “Super” volgens Koen.

Op dit moment hebben de bierliefhebbers het zondagse “weggeefbiertje” nog tegoed: het beloofde nieuwe bier “Uit de kelders van Udenhout” heeft nog wat brouwtijd nodig. Maar………….wat in het vat zit, verzuurt niet!

Nelleke Strater, correspondent de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *