Onderhoud fietspaden Biezenmortelsestraat

De gemeente Tilburg start maandag 12 september met de werkzaamheden aan de fietspaden langs de Biezenmortelsestraat, tussen de Gommelsestraat en de Runsvoort. De fietspaden krijgen een nieuwe toplaag (asfalt) waardoor de wortelbeschadiging wordt beperkt om de levensduur en de kwaliteit van de bomen te behouden. Zo kan er weer comfortabel worden gefietst. Bij de jonge bomen langs de fietspaden plaatst de gemeente wortelschermen om de wortelopdruk in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Er worden ook de nodige reparaties uitgevoerd aan de rijbaan. Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 22 oktober 2022.

Aannemer Van Kessel bestraat in overleg de inritten wanneer dat nodig is, zodat deze weer goed aansluiten op de fietspaden. Het ontwerp vindt u op www.tilburg.nl/biezenmortelsestraat.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden is de Biezenmortelsestraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de rijksweg N65. De straat blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer en fietsers. Voor de fietsers is een apart vak ingericht op de rijbaan.

Route bus (lijn 239 en 639)
Vanwege de werkzaamheden kan de bus (lijn 239 en 639) niet zijn gebruikelijke route door de Biezenmortelsestraat rijden. De haltes in de Biezenmortelsestraat zijn daarom tijdelijk niet in gebruik. Meer informatie over deze omleiding vindt u op de site www.arriva.nl/omleidingen (kies regio Noord-Brabant en de betreffende buslijn).

Veiligheid
Wilt u met het oog op veiligheid zoveel mogelijk buiten ons werkvak en buiten het draaibereik van machines blijven? Maak oogcontact met de chauffeur en/of machinist. De situatie in een werkvak wijzigt vaak. Hier moet u rekening mee houden zodat bij het bepalen van het weg- en het verkeersgedrag hier rekening mee dient te worden gehouden.

Meer informatie
Meer informatie over wegwerkzaamheden in de gemeente Tilburg vindt u op www.tilburg.nl/wegwerkzaamheden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *