Veel nieuw(s) in D’n Haozenpot

Na twee bijna carnavalloze jaren…

Op zondagmiddag 18 december werd in ’t Plein de nieuwe prins van D’n Haozenpot bekend gemaakt. Nu was het feit dat Prins Pieter d’n Irste ook dit carnavalsseizoen voor zal gaan, voor vele geen verrassing. Een grote verrassing was wél, dat er dit jaar, na een afwezigheid van ruim 20 jaar, weer een ‘Jeugdraad-van-11′ gevormd is. Daar zijn alle carnaval minnende Haozen en Haozinnen natuurlijk erg blij mee!
“Met momenteel 15 (!) kinderen is de jeugdraad zelfs meer dan volledig! En daar mogen we als volwassenen best een beetje jaloers op zijn” geeft Prins Pieter aan! “Een groep jongens en meisjes die het leuk vinden om in D’n Haozenpot op de scholen, in de Eikelaar, in de horeca en op heel veel andere locaties een beetje carnaval bij anderen te gaan brengen. Keken de volwassenen er ook maar iets vaker op deze manier naar.”

Veranderingen
Er zijn de afgelopen maanden een aantal aanpassingen gedaan binnen de organisatie van het carnaval in D’n Haozenpot.
Het was de afgelopen jaren niet meer voor iedereen duidelijk welke stichtingen er binnen D’n Haozenpot zijn en wat er van die organisaties nu juist wel of niet verwacht mocht worden. Dit is door verschillende personen, uit heel Udenhout, op papier gezet en tijdens een aantal openbare ‘carnavalsvergaderingen’ duidelijk gemaakt. Naar aanleiding van die presentaties zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Een paar van de belangrijkste veranderingen zijn dat stichting D’n Haozenpot vanaf nu een commissie is binnen ‘SKU’ en dat SKU vanaf nu onder de naam D’n Haozenpot naar buiten zal treden. De twee belangrijkste winstpunten hiervan zijn dat alle neuzen de zelfde kant op staan! En dat iedereen ingang heeft binnen de organisatie van carnaval in D’n Haozenpot. Ook is het bestuur bijna in zijn geheel vernieuwd.
“Dat er binnen verschillende commissies zich al een flink aantal nieuwe vrijwilligers, uit alle windrichtingen, hebben aangemeld, is voor mij een teken dat iedereen er samen weer iets moois van wil maken!”

Een aantal nieuwe items die we tijdens het komende seizoen al gaan zien zijn het carnavalsconcert in samenwerking met de harmonie en de Jeugdraad. En afhankelijk van een vergunning ook de lichtjesoptocht. Deze werd voorheen altijd bij de Kleuven verreden, maar paste daar niet meer op de agenda en werd aan D’n Haozenpot aangeboden. 

“Ik heb er samen met mijn adjudant Hiram en met onze nieuwe jeugdprins Rob d’n Twidde (Rob Lommers) en zijn adjudante Maud (Maud Haans) enorm veel zin om het carnavalsfeest te gaan vieren.
Wij hopen dat jullie er ook allemaal zo over denken en dat we elkaar zeker ergens gaan tegenkomen!”

Alle carnavalsactiviteiten zullen in de activiteitenkalender van de Wegwijzer worden geplaatst en uiteraard ook in De Keutel die dit jaar weer enkele weken voor carnaval uit zal komen!

Tekst: Redactie Wegwijzer
Foto: Fotografie Simone

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *