Eerste bespreking toekomstvisie dorpen door gemeenteraad op 26 februari

Het koersdocument Oostflank beschrijft de toekomstvisie voor de ontwikkeling van de dorpen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout en het landelijke gebied hiertussen. In dit gebied (de Oostflank genoemd) willen beide gemeentes in de periode tot 2040 het landschap, de natuur en lokale economie versterken, de bereikbaarheid verbeteren en circa 5000 grotendeels betaalbare woningen bouwen. Ook zijn er plannen voor een gezamenlijk circulair centrum en een nieuw treinstation in Udenhout.

In de afgelopen maanden organiseerden gemeente Oisterwijk en gemeente Tilburg een uitgebreide participatieronde over de toekomstplannen van de dorpen en het buitengebied. De verschillende informatieavonden werden bezocht door meer dan 1000 bewoners. Op dinsdag 30 januari heeft het college het koersdocument vastgesteld. Nu is het woord aan de gemeenteraden van Tilburg en Oisterwijk om het document te bespreken en vast te stellen.

De bespreking van het koersdocument in de gemeenteraad van Tilburg verloopt in diverse stappen. Op maandag 26 februari is er om 19:00 uur een bijeenkomst waarin ruimte is voor insprekers om de raad over dit onderwerp toe te spreken. De raadsleden kunnen dan inhoudelijke en technische vragen stellen aan de insprekers, de opstellers en aan de wethouder. Als de gemeenteraad behoefte heeft aan een debat (dat is 26 februari duidelijk) dan is dit debat op maandagmiddag 4 maart (13.30 uur). Op maandag 11 maart neemt de raad een besluit over het koersdocument. Dan is ook duidelijk welke eventuele aanpassingen de raad nog nodig vindt. Dit wordt samengevoegd met de inbreng vanuit de Oisterwijkse gemeenteraad en vervolgens verwerkt in de stukken om uiteindelijk eind mei het koersdocument definitief vast te stellen in beide gemeentes.

U bent welkom om mee te luisteren vanaf de publieke tribune in het stadhuis. De vergaderingen zijn ook live te volgen (of terug te kijken) via https://tilburg.raadsinformatie.nl (Klik op Live). Aanmelden om in te spreken kan door een e-mail te sturen naar raadsgriffie@tilburg.nl. De bijbehorende agendastukken staan op https://tilburg.raadsinformatie.nl (selecteer rechts de vergaderdatum).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *