De lente komt er weer aan en Udenhout ademt dus weer bier tijdens het jaarlijkse bierfestival.

Speciaal bier lijkt een blijvende plaats ingenomen te hebben in de koelkasten en kelders van vele Nederlanders. Jong en oud is opzoek naar dát speciale biertje. Mede daarom kent Bierbelevenis Udenhout zijn 3e editie. Met dit jaar nog meer brouwerijen. 13 brouwerijen zijn vertegenwoordigd met meer dan 100 verschillende bieren. Voor de bier-proevers, -drinkers, -geeks of gewoon voor de gezelligheid. Met de lente in de lucht gaat er natuurlijk niks boven een lekker glas bier. Udenhout heeft dan ook één van de eerste bierfestivals van het jaar. Voor bierbrouwers hét eerste moment om hen nieuwe bieren te presenteren aan het publiek. 

Volgende brouwerijen zullen aanwezig zijn; Kraftbier (Tilburg), Bierboerderij (Haaren), Eeuwig Zonde (Someren), De Natte Gijt (Weert), D’n Hopper (Kaatsheuvel), Stadsbrouwerij Eindhoven (Eindhoven), Hilldevils (Wouwse Plantage), Lux Brewery (Eindhoven), D’n Draok (Den Bosch), Sint Crispijn (Waalwijk), Jantjes (Uden), Frontaal (Breda), Het Anker (Mechelen)
Zoals je ziet weer een aantal nieuwe namen met een uitschieter uit Mechelen. De mannen van brouwerij Het Anker nemen uiteraard de bekende Gouden Carolussen mee naar Udenhout.
Van dichterbij huis komen de broeders v/d Linden uit Haaren. Met een lach brengen zij het bier aan de man, zo ook in Udenhout. Het narrenpak zal weer worden aangetrokken, maar naast het plezier hebben ze zeker weer serieus lekkere bieren bij zich. Naast het drinken van bier staan bierbrouwers paraat om het getapte glaasje te voorzien van de nodige toelichting. Brouwprocessen, smaken, kleur, ingrediënten en hoge of lage gisting komen aan bod. Er komt meer bij kijken dan je zou denken.
Speciaal voor deze gelegenheid komen Theo en Herman, brouwers in hart en nieren, weer livebier-brouwen. Zij nemen ketels mee en zullen van ’s ochtends 8.00 tot ’s avonds 19.00 uur aan het brouwen zijn. Spoelen, mouten, hoppen, koelen en verwarmen.
Dit hele proces kan men dus van dichtbij mee maken. 

Entree is weer volledig gratis. Bij binnenkomst koop je een proefglas (€3) en benodigde consumptiebonnen.
Met het glas en je consumptiebonnen meld je je bij één van de dertien brouwerijen. Zij zullen je voorzien van een lekker glas bier. Alle bieren zijn weer samengevat in een overzichtelijke folder.

Op de weg terug naar huis staat er weer een flesje bier klaar om thuis de bierbelevenis voort te zetten. Het proefglas mag natuurlijk ook mee naar huis.

Waar? In de grote zaal van ’t Plein in Udenhout. Droog en warm en bij goed weer uitgebreid met buitenterras.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *