Bierbelevenis trekt ruim 500 bierliefhebbers naar Udenhout

Naast gerst, hop, gist en water was afgelopen zondag ook het heerlijke lenteweer het juiste ingrediënt voor een gezellige biermiddag in ’t Plein.
Daar werd alweer de derde editie van De Udenhoutse Bierbelevenis gehouden.
13 bierbrouwers waren vertegenwoordigd met bijna 100 verschillende soorten bier. En wie nu denkt dat het daarom een groot zuipfestijn gaat worden heeft het mis. Tijdens deze middag staat het proeven van de verschillende biersoorten centraal. Je entreekaartje is een bierglas, waar je een overzicht bij krijgt van alle brouwers en biersoorten die deze middag te proeven zijn. Donkere bieren, blond bier, noem het maar op en er was wel een brouwer die je glas ermee zou kunnen vullen.

Voor ieder wat wils dus. Bij aankomst was al gelijk te zien dat veel personen deze dag vrij gehouden hadden. Het terras bij ’t Plein was bomvol en binnen, waar de geur van vers gebrouwen bier alle zintuigen in werking stelde, was ook iedere tafel goed gevuld. Je hebt zo de stille genieter, die na iedere slok nog eens goed naar zijn of haar glas kijkt om vervolgens zichtbaar gelukkig het gerstenat door te slikken om vervolgens deze stap nog een paar keer te herhalen alvorens weer in het overzicht te gaan zoeken naar het volgende biertje. De nieuwsgierige gaat bij de brouwer op zoek naar het geheim achter die bijzondere smaak van de verschillende bieren.
Een groepje dames vraagt of er ook even een foto gemaakt kan worden van dames die van een biertje genieten, alsof wij nog niet wisten dat niet alleen de mannen het bier drinken.
Naast de ruim 500 gasten die met een glas de bieren zijn gaan proeven, zijn er uiteraard ook nog meer levensgenieters die mee gekomen zijn maar het bij een ‘Spa blond’ houden omdat ze waarschijnlijk de auto naar huis mogen rijden.

De organisatie mag terug kijken op een uitstekende zonnige editie van De Bierbelevenis.
En dat er over deze editie ook in Den Haag gesproken zal worden is zeker. We zullen zien wie er tijdens de vierde editie de weg naar Udenhout weten te vinden. Ze zullen uiteindelijk allemaal wat meer tijd hebben dan dit jaar. De échte bierliefhebber en bierkenner zal er sowieso weer bij zijn volgend jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *